Termék kategóriák
Termék kategóriák

Blog

A vállalatok bérezési rendszerében egyre gyakrabban találkozhatunk a munkavállalók öltözködésének támogatásával. Ennek különféle megnyilvánulási formái léteznek, az előírt egyenruhától kezdve a munkavédelmi felszerelésig, egészen a különféle ünnepek alkalmából adott ruházati utalványokig. Cikkünkben megvizsgáljuk ennek a juttatási formának a jogi kereteit, hogy jobban megérthessük, hogyan működik és milyen szabályok vonatkoznak rá a munkáltatók és munkavállalók számára.

A munkavégzés során az egyik legfontosabb tényező a munkavállalók biztonsága. A munkahelyek sokféle veszélyforrást rejthetnek, így fontos, hogy megfelelő védőfelszereléseket viseljenek a dolgozók. Az egyik ilyen kulcsfontosságú védőfelszerelés a láthatósági ruházat, melyek – nevükből adódóan - a munkavállalók láthatóságát jelentősen fokozzák. Legyen szó építkezésről, útépítésről, vagy éppen raktári munkáról, a láthatósági ruhák nélkülözhetetlenek a munkavállalók biztonsága és az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Cikkünkben részletesen foglalkozunk a láthatósági ruházat jelentőségével és azokkal a tényezőkkel, amelyek miatt nélkülözhetetlenek a munkahelyeken.

A galléros póló népszerűsége több okból is fakad, amely miatt sokan kedvelik ezt a ruhadarabot.
Stílusos megjelenést biztosít. A a galléros pólók egyedi, sportos és elegáns megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.
3️⃣➕1️⃣ akció Setino egyszerhasználatos kesztyűkre.
Vásárolj most 4 Setino kesztyűt és a negyediket ajándékba adjuk.
Egy rendelésben többször érvényesíthető a kedvezmény.
A rendelés menete:
1. tegyél a kosaradba három SETINO kesztyűt 
2. tegyél a kosaradba az ajándék termékek közül egyet:
Mercator vinyl és nitril hybrid kevert kesztyű, púder mentes, KÉK (100db/doboz):

https://www.mekoutlet.hu/Mercator-nitril-es-vinyl-kevert-Hybrid-kesztyu-puder-mentes-kek

A SETINO vinyl-nitril kesztyű  vagy a Mercator kesztyű ajándék lesz.
Válogass ide kattintva a Setino egyszerhasználatos kesztyűk között!

Március 15. Magyarországon az 1848-as forradalom és szabadságharc emléknapja, melyet minden évben ünnepelnek az országban. Az ünnep alkalmából sok cég és vállalkozás kínál különleges akciókat és kedvezményeket, hogy ünnepi hangulatot teremtsen és tiszteletét fejezze ki az ünnep iránt. Ezen a napon sokan a magyar zászló színeit, a pirosat, a fehéret és a zöldet viselik büszkén, hogy kifejezzék hazaszeretetüket és tiszteletüket a múlt hőseinek.

???????? Mit jelentenek a magyar zászlóban a színek? ????????
???? A piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt jelképezi. 
???? Az év többi napján is fontos ezeket a színeket hordani, hiszen szorosan kötődik a hagyományainkhoz és most március 15-én, ha nemzeti színek egyikét is tartalmazza a kiválasztott terméke 15% kedvezményt adunk rá. ????

A legtöbb munkakörnyezetben számos potenciális veszély fenyegeti a lábfej biztonságát. Függetlenül attól, hogy nagy raktárakban, gyors tempójú szolgáltatási és egészségügyi munkákban, nehézkes építőipari munkákban, hosszú napokig tartó mezőgazdasági és állattenyésztési munkákban vagy veszélyes környezetben, például olaj- és gáziparban dolgozik valaki, vannak munkavédelmi cipők, amelyek segíthetnek.

Az eldobható kesztyűket manapság gyakorlatilag mindenhol viselik. Láthatjuk őket orvosi rendelőkben, éttermekben, tetováló szalonokban, fodrászatban és mindenhol, ahol a dolgozóknak olcsó kézvédelemre van szükségük.

Bárki, aki fogyasztásra kész élelmiszert kezel, köteles speciális védőfelszerelést viselni. Ezen fokozott elővigyázatossági szint megtétele segít korlátozni a nyers élelmiszerekről, az előkészítési felületekről és az alkalmazottakról származó kórokozók terjedését.

Olyan világban élünk, ahol gyakoriak az olyan hangos zajok, mint a nagy városi forgalom, vagy akár a melletted megálló autó nyitott ablakain keresztül megosztott zene. Szóval igen, gyakori a hangos zaj. És igen, a hangos zaj halláskárosodáshoz vezethet.

Bármilyen szakma eszközeivel is dolgozol rendszeresen, mindig fontos, hogy jó állapotban tartsd azokat – különösen, ha védőfelszerelésekről van szó, hiszen sok esetben ezek azok, amelyek megakadályozzák a súlyos sérüléseket vagy baleseteket.

Az alábbiakban bemutatunk pár példát, hogyan kell megfelelően karbantartani ezeket.

A forró nyár káros lehet az egészségre, és ez a helyzet még rosszabbá válik, ha olyan veszélyes helyeken dolgozik valaki, mint például az építkezések vagy az olaj- és gázipar. Az ilyen munkák ugyanis kemény fizikai munkát igényelnek, ami miatt a test felmelegszik. Ez kiszáradást okozhat, és a helyzet még problémásabbá válhat, ha mellette még védőfelszerelést is visel az adott illető. Előfordulhat, hogy le szeretné venni őket, de a váratlan veszélyes helyzet miatt nem tudja. A munkakesztyűk, kabátok, sapkák és egyéb biztonsági védőeszközök okozta izzadás pedig kényelmetlenné teheti a munkát.

A nagy nyári meleg alkalmával arra gondoltunk, hogy meglepjük egy szerencsés Facebook követőnket egy ajándékcsomaggal, amely tartalma nem más, mint kifejezetten ehhez az időjáráshoz passzoló PORTWEST Cooling hűsítő kendő, PORTWEST hűtő sapka és PORTWEST Cooling törölköző.

Az, hogy védőszemüveget viselj ugyanolyan fontos, mint az, hogy a megfelelő védőszemüveget viseld. Egyesek, úgy gondolják, hogy mindegy, és amíg van egy védőszemüveg, addig jó. Egyes esetekben viszont a megfelelő biztonsági jellemzők nélküli védőszemüveg több kárt okozhat, mint hasznot. Ezenkívül érdemes megfontolni, hogy egyáltalán a védőszemüveg elég védelmet nyújt-e a munkához, hiszen lehet, hogy teljes arcvédőre van szükség.

Amikor hegesztésről van szó, elengedhetetlen a védőfelszerelések használata, hogy megvédd magad az előfordulható balesetektől, hiszen ez egy veszélyes munka is lehet. Jó hír azonban, hogy a védőeszközök megfelelő használata nagymértékben csökkentheti ezeknek a kockázatát.

Az alábbiakban felsorolunk néhány kulcsfontosságú hegesztési munkavédelmi eszközt, és bemutatjuk hogyan segíthetik a biztonságodat.

 

Ami a mezőgazdasági ipart illeti, az egyéni védőfelszerelés vagy biztonsági munkaruha viselése kulcsfontosságú, hogy megvédje a dolgozókat a különféle helyszíni sérülésektől és fertőzésektől. Sok vállalkozás évente magas munkavállalói biztosítási díjakkal, gépi károkkal, valamint csökkent termelékenységgel és nyereséggel szembesül a különböző mezőgazdasági balesetek miatt.

A továbbiakban megvitatjuk a különböző védőeszköz típusokat és alapvető felszereléseket, amelyek a mezőgazdasági munkákhoz alkalmasak.

A szabadban végzett munka gyakran jelent fizikai kihívást, főleg, ha azt olyan szélsőséges időjárási körülmények között kell végezni, mint például a nagy nyári forróság. Ez még a legrátermettebb dolgozó számára is kényelmetlenné teheti a munkavégzés folyamatát. A jó hír azonban az, hogy vannak olyan kiegészítők, amelyekkel átvészelhetőek ezek a hosszú, forró napok. Ha érdekel melyek ezek, akkor olvass tovább, hiszen mutatunk pár remek választási lehetőséget a számodra.

Az olaj- és gázipar az egyik legveszélyesebb iparág a munkavégzés szempontjából, hiszen napi rendszerességgel számos veszélyforrással kell szembenéznie annak, aki ilyen területen dolgozik. Szerencsére az évek során a biztonság nagymértékben javult, úgyhogy már csak az a kérdés maradt, hogy vajon milyen egyéni védőfelszerelésekre van szükség az olaj- és gáziparban? Erre próbálunk választ adni a következőkben.

Az építkezéseken folytatott munka rengeteg veszélyt tartogathat, hiszen az építkezések tele vannak nehézgépekkel, nehéz építőanyagokkal, elektromos szerszámokkal és egyéb ideiglenes szerkezetekkel. Éppen ezért az építőmunkásoknak fontos, hogy megfelelő védőfelszerelést viseljenek, hogy megóvják magukat minden váratlan balesettől.

Nyakunkon a nyári forróság, aminek alkalmával arra gondoltunk, hogy kedveskedünk nektek egy ajándékkal. Amennyiben 19.000 Ft értékben vásároltok webáruházunkban, rakjatok be a kosaratokba egy PORTWEST Cooling törülközőt ráadásként a vásárlási folyamat végén, és megkapjátok tőlünk ingyen.

A szabadban végzett munka gyakran jelent fizikai kihívást, főleg, ha azt szélsőséges időjárási körülmények között kell végezni, mint például a nagy nyári forróságban. Ez még a legrátermettebb dolgozó számára is kényelmetlenné teheti a munkavégzés folyamatát.

A lángálló ruházatot számos szakmában használják, beleértve a tűzoltóságot, a kutatólaboratóriumokat, az elektromos közműveket, valamint az olaj- és gázipart. A dolgozók ezeken a területeken gyakran szembesülnek robbanás, nyílt tűz és egyéb hő okozta események lehetőségével, ezért elengedhetetlen, hogy munkájuk során megfelelően védve legyenek.

A nyári szabadban végzett munka nagyszerű módja annak, hogy élvezd a meleg időjárást, azonban ahogy egyre inkább melegszik az idő, annál inkább veszélyesebbé is válhat, ha huzamosabb ideig tart. Éppen ezért fontos a megfelelő biztonsági óvintézkedések megtétele, hogy mindenki egészséges maradjon, ha hőnek van kitéve. Íme néhány tipp, hogyan védd magad a nyári szabadban végzett munka közben:

A tavaszi jó idő alkalmával arra gondoltunk, hogy meglepjük egy szerencsés követőnket egy ajándékkal, ami nem más, mint a kifejezetten ehhez az időjáráshoz passzoló Milerite S1P sport védőfélcipő. Mutatjuk is milyen tulajdonságokkal bír még:

 

Mindennapi életünk során a kezünk használata, a tapintás fontossága vitathatatlan, így fontos, hogy védjük.

A komoly kertész számára nem divat kérdése, hogy mit viseljen kertészkedés közben. Sokan beérik egy régi farmernadrággal, amibe megtörölhetik a sáros kezüket, de ennél jobb lehetőségeid is vannak. Olvass tovább, és megtudod, hogyan válaszd ki a legjobb öltözetet ehhez a munkához.

Ebben a cikkben összefoglaljuk a munkavédelem fogalmát és jelentőségét, hiszen minden munkaadó számára fontos az alapfogalmak ismerete, hogy értse, mitől lesz biztonságos cége az emberei számára.

A munkavédelmi cipők és bakancsok terén joggal merül fel a munkáltatók és a munkavállalók részéről is, hogy az adott lábbelit acélbetétes vagy kompozit orrmerevítővel érdemes-e megvenni. A döntés elsőre biztosan nem egyszerű, de megkönnyítheti, hogyha birtokában vagyunk az ehhez szükséges szakmai tudásnak. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amire szükség lehet az acélbetétes, vagy kompozit munkavédelmi cipők terén.

Kinti munkavégzés során nagyon nem mindegy, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan. Amennyiben az idő több mint felében szabadtéren tartózkodunk 4 foknál hidegebb időben, abban az esetben hidegnek minősíthető az adott munkahely. Ez azonban nem akadályozhatja meg a tevékenységet és az előre haladást. Annak érdekében, hogy melegen és biztonságosan tartsuk magunkat és a testünket, védőfelszerelésre van szükségünk.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen eszközök kellenek a hidegben való munkavégzéshez.

A magasban végzett munkák komoly kockázatot rejtenek magukban. Sokan saját rutinjukra hivatkozva alábecsülik a munka-, és leesésvédelem fontosságát. Elég azonban egy rossz mozdulat, és egy életre meghatározó sérülést is szenvedhet a munkavállaló. Elengedhetetlen a munkavégzés kockázatának felmérése, csökkentése, ellensúlyozása. Szerencsére manapság rengeteg olyan megoldás van, mely a magasban is biztonságot nyújt. Cikkünk iránymutatást ad a kockázatcsökkentés és zuhanásvédelem területén. Így elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket.

A téli időszak munkavédelem szempontjából kiemelt jelentőségű, hiszen ekkor, főképp kinti munkavégzés során megnövekedik a kockázati faktor. Ezt szerencsére többféleképpen is csökkenthetjük. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan előzhetjük meg a téli munkabaleseteket.

A munkavédelmi pulóver az egyik legpraktikusabb ruhadarab. Véd a környezeti hatásoktól, tartja a hőt, mégis könnyű benne a mozgás. Ahhoz, hogy előnyei valóban érvényesüljenek, kiválasztásánál néhány tényezőre figyelned kell. Hogy könnyebb legyen a döntés, írásunkban a pulóverválasztás legfontosabb szempontjairól olvashatsz.

A hűvös őszi idő és a változó időjárás próbára teszik a szabadban vagy huzatos helyen dolgozó munkavállalókat. Nemcsak az alacsony hőmérsékletre, hanem az erős szélre és sok csapadékra is fel kell készülnünk. Mutatjuk azt az 5 munkavédelmi ruhadarabot, melyekkel érdemes az őszi időre készülni.

A munkások ruhája minden nap ki vannak téve a különböző szennyeződéseknek. Legyen szó ragasztóról, vegysezrekről, olajról, vagy éppen a hőségről, számos tényező befolyásolja, hogy miként is kell felöltözni egy adott munkahelyen. Fontos továbbá a ruházat alapos tisztítása, hogy a védelmi felszerelések ne veszítsék el az eredeti tulajdonságaikat. A minőségi munkavédelmi bakancsok mellett egyéb melegen és hűvösen tartó darabokra is szükség van. Cikkünkben részletesebben kifejtjük, hogy mire is van szükség.  

A munkavédelmi ruhán túl, egyes munkakörök megkövetelik a munkavédelmi szemüveg meglétét is. Ezek kiválasztása szintén nem könnyű feladat, hiszen számos védelemmel és különböző kivitelekkel találkozhatunk. Külön problémát okozhat az a munkáltatóknak és munkavállalóknak, hogy hogyan válasszanak munkavédelmi szemüveget nyárra. Az alábbiakban ezt a témát részletezzük a döntés megkönnyítése érdekében.

A hűsítő munkavédelmi eszközök a nyárra elengedhetetlenek, főképp ha a szabadban kell munkát végeznünk. Szerencsére ma már rendkívül széles választék áll rendelkezésre, amik között speciális törölközők, kendők, mellények is megtalálhatók. Ezek létezésről azonban sok munkáltató és munkavállaló sem tud.

A megfelelő munkaruházat elengedhetetlen és nélkülözhetetlen kiegészítője a minőségi és biztonságos munka elvégzéséhez.

Mitől függ, hogy az alkalmazottak elég lelkesen és hatékonyan dolgoznak-e? Számtalan dolog befolyásolhatja a munkavégzést, és a munkakörülmények a toplista élén szerepelnek. Még az olyan, aprónak tűnő dolgok is döntő jelentőségűek lehetnek, mint a lábbeli… Beszélgessünk most egy kicsit arról, hogyan válassz kényelmes munkavédelmi cipőt? 

A munkavédelmi ruházatot elősorban a munka jellege és a jogszabályi háttér határozza meg. Ezek mellett nem hanyagolható el az időjárás szerepe sem. A tartósan alacsony hőmérsékleten dolgozók könnyen szerezhetnek fagyási sérülést, valamint reumás és légúti betegségeket. Éppen ezért fontos, hogy a hűvös időjárás előtt beszerezzük a szükséges felszerelést számukra.

Milyen szempontok szerint kell kiválasztani a téli munkaruházatot, és főként a munkavédelmi cipőt? Az alábbiakban egy részletes leírás következik a legfontosabb kritériumokról, hogy segítséget nyújtsunk a döntés meghozatalában.

Az alkarvédők fontos munkavédelmi eszközök lehetnek. Ez kiemelten igaz az olyan munkaterületeken, ahol kiemelten magas a vágási kockázat, vagy épp a hegesztés során a hő elleni védelem. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az alkarvédőkről tudni érdemes, vásárlás előtt.

A munkaruházat jó minősége alapvető szempont kell legyen a számunkra ideális darab kiválasztásához.

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy mit jelent az ESD munkaruházat. A három betűből megalkotott szó a különböző elektromos potenciállal ellátott testek közti töltés áramlás hatására keletkező elektrosztatikus kisülés elleni védelem. De vajon mit tud egy ilyen funkcióval ellátott kiegészítő? Ebből a cikkből minden kiderül!

Magyarországon minden munkahely esetében biztosítani kell a megfelelő elsősegélynyújtási lehetőségeket. Ennek természetesen személyi és tárgyi feltételei is vannak, melyekről a munkáltatóknak kell gondoskodnia. Tárgyi feltételként a munkahelyi elsősegély dobozok típusai közül választhatnak a munkáltatók, melyek mindegyike eltérő szintű felszereltséggel rendelkeznek. Az alábbi cikkben ezekkel foglalkozunk részletesebben.

A munkavédelmi bakancsok lábunk elsődleges védelmét szolgálják, hiszen segítségükkel lábfejünket, bokánkat és lábszárunk alsóbb részeit is védhetjük. Ahhoz, hogy ezt a legmagasabb szinten tehessék számos védelmi funkció rendelkezésünkre áll. Ahhoz, hogy ezek között könnyedén kiigazodhassunk, az alábbiakban összegyűjtöttük a főbb munkavédelmi bakancs fajtákat, amikre szükségünk lehet.

A munkáltató feladata gondoskodni arról, hogy a munkavállalók védve legyenek az időjárási körülmények káros hatásaitól. Mindezt a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet szabályozza. A rendeletben leírtak betartása a hideg évszakban kiemelten fontos. Cikkünkből megismerheted ezeket az előírásokat

Nemcsak a hideg téli napokon van szükség védelemre. A nyári munkavédelmi ruhák kínálata manapság már rendkívül széles. Legyen szó lábbeliről, pólóról, mellényről, esetleg védelmi zokniról egyaránt. De vajon mik közül válogathatsz nálunk? Ebből a cikkből minden kiderül!

A nyári hőség roppant veszélyes lehet, bármely szabadtéren dolgozó munkavállaló számára, ezért az ő védelmük elsődleges munkavédelmi szempontból. Ehhez a munkáltatónak mindenképp szükséges bizonyos lépések megtétele és körülmények biztosítása. A munkavállalók védelméhez az alábbi nyári munkavédelmi tippeket a szabadban dolgozók védelme érdekében mindenképp érdemes lehet betartani.

Hivatalosan akkor minősül hidegnek egy munkahely, ha a munkaidő több mint felében, szabadtéren +4 °C-t, zárt térben pedig a +10 °C-t nem éri el a hőmérséklet. A munka hideg időben sem állhat meg, de a munkáltató köteles ilyenkor is biztosítani a munkavállalók biztonságát. Ennek eszközei a meleg védőital, a kötelező pihenőidő és a megfelelő munkaruházat. Cikkünkben áttekintjük a hideg okozta veszélyeket és a hidegben történő munkavégzéshez megfelelő öltözeteket.

Mi az a védősisak? Kiknek és miért kell viselnie? Miért vannak különböző kialakítású és formájú sisakok? Egyáltalán van-e a színeknek jelentősége? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ a következő leírás, melyben mindent megtudhat a munkavédelmi sisakokról.

Téli időben szervezetünk védelme komolyabb odafigyelést igényel. Ám ez nem csak belső egészségükre igaz, hanem bőrünkre is. A téli hidegben ugyanis sokaknak okoz kellemetlenséget a kéz szárazság, miközben a hideg ellen is védekezni kellene. Az alábbiakban a téli kézvédelemről gyűjtöttük össze amit tudni érdemes, hogy minél kevesebb problémával szembesüljünk.

A hideg ellen minden munkavállalót védeni kell. Legyen szó szabadtéren végzett munkáról, vagy egy hűtött helyiségben történő munkavégzésről a kihűlés elleni védelem létfontosságú. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat, melyeknek köszönhetően tetőtől talpig védve lehetünk meleg ruhákban és nem csak a hűtőházakban.

A hegesztés egy olyan szakmai munkakör, mely megköveteli a tudást, az odafigyelést és nem utolsó sorban a megfelelő munkaruha meglétét. E téren a tökéletes hegesztőruha kiválasztása komoly fejtörést is okozhat, hiszen a kínálat roppant széles és minden embernek egyéni igényei vannak a munkaruhákkal kapcsolatban.

Vannak olyan esetek, tevékenységek és időszakok, amikor nem elegendő egy réteg ruházat. Néha ugyanis szükség van például prémium munkavédelmi kabátra is, főleg a téli, hidegebb időszakban. De vajon milyen melegen tartó termékek közül válogathatsz nálunk? Cikkünkben bővebben kifejtjük a melegen tartó ruházati darabokat, de szót ejtünk a dzsekikről is.  

Rengeteg munkáltató bérezési rendszerében megtalálható a ruhapénz fogalma. Ez többféle formát is ölthet, a kötelező munkaruhától egészen a karácsonyra ajándékozott utalványokig. Cikkünkben részletesen beszámolunk a juttatási forma szabályzatairól, amiről viszonylag kevés információt találni az interneten.  

A Munkavédelmi Törvény előírja, hogy a dolgozók számára a vállalatnak biztosítania szükséges minden tárgyi feltételt, amire a munkavállalónak szüksége lehet a munka során. A folyamatos ellenőrzésről a munkavédelmi hatóság gondoskodik, hogy lehetőleg semmilyen probléma ne merüljön fel. De vajon mi segíthet a biztonságos tevékenységben? Cikkünkben részletesen bemutatjuk ezeket az eszközöket! 

Elégedettségi garancia

Cégünk 15.000+ online rendelést szolgált ki

Szakértői segítség

Nem hagyjuk hibásan választani, telefonon segítünk.

Kiváló ár-érték arány

Törekszünk a kedvező online árak biztosítására

Széles termékkínálat

Több mint 20.000 termék elérhető az oldalunkon.