Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erre kell figyelni pulóver választásánál ősszel

Erre kell figyelni pulóver választásánál ősszel A munkavédelmi pulóver az egyik legpraktikusabb ruhadarab. Véd a környezeti hatásoktól, tartja a hőt, mégis könnyű benne a mozgás. Ahhoz, hogy előnyei valóban érvényesüljenek, kiválasztásánál néhány tényezőre figyelned kell. Hogy könnyebb legyen a döntés, írásunkban a pulóverválasztás legfontosabb szempontjairól olvashatsz.

A pulóver mérete

A méretválasztás egyértelműnek tűnik, mégsem mindig az. Alapszabály, hogy munkához ne válassz túl laza vagy túlságosan szűk ruhadarabot. Előbbi balesetveszélyes, mert bárhová beakadhat. Utóbbi pedig akadályozza a szabad mozgást, így a munkavégzést.

A pulóver fazonja

Sokféle stílus elérhető a munkavédelmi pulóverek piacán. A következő paraméterekről biztosan döntened kell:

Belebújós vagy cipzáras munkavédelmi pulóver?

Érdemes megfontolni, az általad végzett munkához melyik a jobb választás. Bár a belebújós nagyon divatos és jól szigetel, a cipzáras verziót könnyebb levetni.

Kapucnis vagy kapucni nélküli pukóver?

A kapucni szél és eső esetén védelmet nyújt. Ugyanakkor bizonyos munkakörökben nagyon veszélyes lehet. Beakadhat a munkagépekbe, így viselője komoly sérüléseket szenvedhet.

Kevés- vagy sokzsebes munkás pulóver?

Praktikus, ha a pulóver legalább 1-2 zsebbel rendelkezik. Telefonod, feljegyzéseid, mérőszalagod így biztosan elfér. Egyes munkák esetében azonban még több zsebnek lehet szerepe: apró alkatrészek, csavarok tárolhatók bennük.

Zárható vagy nyitott nyakrésszel rendelkező munkavédelmi pulóver?

A pulóver nyakrészének megoldását se tekintsd marginálisnak. Hűvös, szeles időben fontos, hogy a nyakrész zárható legyen.

 

Az őszi munkás pulóver anyaga

Anyagát tekintve a munkavédelmi pulóver leggyakrabban polár, poliészter vagy merinói gyapjú. Mindhárom anyag strapabíró, jó hőszigetelő és légáteresztő. Érdemes tehát figyelembe venni a személyes preferenciákat. A kényelemérzet személyenként változó lehet.

Munkavédelmi pulóver anyagvastagsága

A fenti anyagokból készülhet vastagabb vagy vékonyabb ruhadarab is. Az erősebb, vastagabb modellt akkor válaszd, ha nagy fizikai igénybevétel várható. Ilyen munka a hegesztés, fakitermelés vagy anyagmozgatás. Ügyességet, fürge mozgást igénylő feladatokhoz (építkezés, közúton végzett munka) inkább rugalmas, vékonyabb anyagú pulóver illik.

Különleges tulajdonságok egy munkavédelmi pulóver esetében

Figyelj arra, milyen speciális funkcióra van szükséged. Lássunk néhány példát:

  • saválló pulóver: vegyianyag kezeléséhez

  • lángálló pulóver: hegesztéshez

  • antisztatikus pulóver: elektromos szereléshez

  • fényvisszaverő pulóver: közúti munkához

 

Összefoglalás: Munkavédelmi pulóver vásárlása során fordíts figyelmet a számodra tökéletes méret és fazon kiválasztására. Vedd figyelembe, milyen munkához használnád, s mely extra funkcióknak vennéd hasznát. A megfelelően kiválasztott pulóver nagy segítség a mindennapokban. Ha kedvet kaptál munkavédelmi pulóver vásárláshoz, nézz körül kínálatunkban!