Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tetőtől talpig védve: meleg ruhák nem csak hűtőházakba!

Tetőtől talpig védve: meleg ruhák nem csak hűtőházakba! A hideg ellen minden munkavállalót védeni kell. Legyen szó szabadtéren végzett munkáról, vagy egy hűtött helyiségben történő munkavégzésről a kihűlés elleni védelem létfontosságú. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat, melyeknek köszönhetően tetőtől talpig védve lehetünk meleg ruhákban és nem csak a hűtőházakban.

Téli munkavédelmi ruha kínálat

A téli munkavédelmi ruházatok kínálata szerencsére igen széles. Ennek oka, hogy számos gyártó felismerte, ennek a szegmensnek a jeltőségét és ma már igen nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi téli munkaruha portfólió kialakítására. Ennek következtében ma már megtalálhatunk a téli munkavédelmi ruhák között:

 • téli sapkákat, sálakat,

 • bélelt kesztyűket,

 • bélelt kabátokat,

 • téli overálokat,

 • bakancsokat.

Téli munkavédelmi sapkák

A téli sapkák kifejezetten jó szolgálatot tehetnek a hideg elleni védelemben. A gyártók kínálatában ráadásul akár a fejet és nyakat egyszerre eltakaró símaszkokat is megtalálhatjuk, amik így teljeskörű védelmet nyújthatnak számunkra. Építkezéseken a kötelező jellegű sisakokhoz találhatunk a hideg elleni védelmet szolgáló bélést is. Így tehát legyen szó egyszeri szabadtéri munkavégzésről, hűtőházi munkáról, vagy építőiparról a fej védelme megoldott a mínuszok ellen.

Kesztyűk téli munkához

munkavédelmi kesztyűk között számos típussal találkozhatunk. A mártott, az öntött, a kötött, a PU, a bőr, mind kiváló választás lehet szokványos munkavédelmi szempontból. Amennyiben szeretnénk, hogy a hideg ellen is védve legyen kezünk, akkor mindenképp érdemes kifejezetten téliesített, bélelt kesztyűk közül választani.

Munkavédelmi kabátok télre

A téli munkavédelmi kabátok esetében rá, hogy a kabátot kifejezetten úgy készítették, hogy az minden téren védelmet nyújtson a viselője számára. Ehhez persze többféle védelem is szükséges, melyek az alábbiak lehetnek:

 • béleltség,

 • vízállóság,

 • szélállóság,

 • láthatóság.

A legtöbb minőségi munkavédelmi kabát ezeknek maradéktalanul megfelel, így biztosak lehetünk abban, hogy a maximális védelemben lesz részünk egy ilyen ruhadarab viselésekor.

Téli overálok

Egy téli overál viselésekor hatványozottan igaz lehet a maximális védelem, hiszen egy ilyen ruházatban nem csak felsőtestünk van védve a hideg ellen, hanem deréktól lefele is, egész lábunk részesül a megfelelő védelemben. Egy minőségi téli overálban tehát nem kell attól félnünk, hogy a hideg kikezdhetnék szervezetünket, vagy kihűlnénk a huzamosabb munkavégzés során.

A téli overálok jellemzően rendelkeznek a kabátoknál is jelzett tulajdonságokkal, mint a:

 • béleltség,

 • szélállóság

 • vízállóság

 • láthatóság.

Munkavédelmi bakancsok télre

A munkavédelmi bakancsok terén természetesen szintén megvan a lehetőség téli darabok vásárlására. Ezek gyakorlatilag ugyanazokkal a védelmi képességekkel rendelkeznek, mint a nem téli verziók, de a hideg elleni védelem érdekében megfelelő béleltséggel is ellátják őket, hogy minden téren maximális védelmet nyújthassanak.

Összegezve:

A téli időszakban sem kell tehát félnünk, ha munkánk során hideg környezetben szükséges dolgoznunk. A téli munkavédelmi ruhák ugyanis magas szintű védelmet nyújtanak a hideg és minden más veszélyforrás ellen is munkánk során.