Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mukavédelmi konferenciák Magyarországon 2019/2020-ban

Mukavédelmi konferenciák Magyarországon 2019/2020-ban Munkavédelmi konferenciák 2019-ben Magyarországon. A szakmai fejlődés fontos terepei, és remek lehetőségek arra, hogy ismerkedjünk a szakmai közéletben. Összegyűjtöttük, milyen rendezvényekre jelentkezhetünk még idén.

Mindannyian felelősek vagyunk munkatársaink biztonságáért. És minden cégvezető számára fontos, hogy a munkavédelem és munkaszervezés terén tájékozott legyen, ismerje a legújabb eszközöket és módszereket, és tudja, hogyan védheti meg munkatársait.Ezzel kapcsolatban rengeteg hasznos információt szerezhetünk a munkavédelmi konferenciákon.

A munkavédelem területén való tájékozódás és a szakmai körfogásba való bekapcsolódás egyik remek eszköze a munkavédelmi konferenciákon való részvétel. Miért fontos néha tiszteletünket tenni egy-egy munkavédelmi konferencián?

 • Egy konferencia remek kapcsolatépítési lehetőség a szakemberek számára. Egy konferencián elsősorban olyan szakemberek és cégek vannak jelen, akik új kapcsolatokat akarnak építeni. Azoknak, akik új lehetőségek után kutatnak, rendszeresen érdemes konferenciákra járniuk. 
 • Új technológiák, termékek megismerése. A munkavédelem területen is rendszeresn jelennek meg újdonságok, amelyekről a piaci szereplők közül nem mindenki fog tudni. Egy konferencián sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy mi legyünk azok, akik megismerkednek az új megoldásokkal és lehetőségekkel. 
 • Piaci változásokról való tájékozódás, tudásunk frissításe. Változhat a munkavédelmi piac ezernyi szelete. Egy új jogszabály megjelenése vagy egy korábbi rendelkezés hatályon kívül helyezése is értintheti a tevékenységünket. Ezekről jó, ha idejében értesülünk. 
 • Új megrendelések szerzése, új üzletek megkötése. Egy konferencia remek alkalom arra, hogy ismerkedjünk. És ha ismerkedünk, jó esélyünk van rá, hogy valamilyen üzletet kössünk vagy megrendelést szerezzünk. A résztvevők nagy része éppen ezért jött. 

És most lássuk az alkalmi és rendszeres konferenciákat, amelyekre még be lehet jelentkezni. 

Munkabalesetek és megelőzésük, valamint az ellátási jogosultságok (2019. október 17.)

Munkabalesetek néha bekövetkeznek akkor is, ha a munkaadó és a cég mindent megtesz ezek elkerülése érdekében. A Nexon Akadéma konferenciája az üzemi balesetek témakörét járja be. Dr. Bogdán Zsuzsanna és Dr. Földi Barabara, a Magyar Államkincstár TB-szakértői arról számolnak be, mit kell tudni a hatósági eljárásokról és az ellenőrzésekről. A rendezvény részeteiben az alábbi témákat járja körül:

 • Munkabaletes vagy üzemi baleset? Mi a kölönbség? Hogyan tehetünk különbséget?
 • Hogyan kell bejelenteni egy munkabalesetet? Hogyan történik ezt követően a munkabaleset kivizsgálása?
 • Hogyan lehet szakszerűen dokumentálni a munkabaleset kivizsgálásának eredményét?
 • Mikor jogosult valaki baleseti táppénzre, és mikor nem? Mennyi a baleseti táppénz összege?
 • Mi az a baleseti megtérítés? Mennyit kell megtérítenie a munkaadónak?
A konferenciára itt lehet jelentkezni. 

Securi Forum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Konferencia és Kiállítás (2019. október 9-10.)

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a a konferenciát és kiállítást. A rendezvény jelentős szakmai tömeget mozgat meg: a korábbi években több, mint kétezer látogató jelent meg a kiállításon. A résztvevők elsősorban tűzvédelmi rendszerintegrátor és rendszertelepítő cégektől, valamint munkavédelmi szakértői cégekből kerülnek ki.  A kiállítás mellett szakmai konferenciára is sor kerül. A konferencia honlapja szerint az alábbi témák kerülnek fókuszba:
 • Sorsfordító kérdések a biztonságtechnikában: miként alakítja át a mesterséges informatika a vagyonvédelem világát?
 • A tűzjelzési szakterület aktualitásai;
 • Hol terem a szakképzett munkaerő? Munkaerőhiány a biztonságtechnikában – Pódiumbeszélgetés.
A konferenciára a rendszervény weboldalán lehet regisztrálni.

66. Vándorgyűlés, konferencia és kiállítás: A jövő hálózati infrastrukturája (2019. szeptember 18-20.)

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 66. alkalommal rendezi meg a vándorgyűlést. A rendezvény talán a legrégebben megrendezésre kerülő szakmai rendezvény. A konferencia az alábbi témákra koncentrál:
 • A hálózatok jövője és jövőképe;
 • Az ipari szakképzés jövője és a jelenlegi munkaerőhiány megoldásának lehetőségei;
 • Éghajlatváltozás és fenntarthatóság;
 • Digitalizációs esélyek és digitális veszélyek;
 • Az energia-ellátás akutuális kérdései;
 • Átalakuló villamos-energetikai rendszer: az elektrifikáció és hatásai;
 • Az árampiaci szabályozói környezet változása;
 • A közvilágítási szolgáltatások változásai és lehetőségei;
 • Innováció az okos otthonok fejlesztésének terén;
 • Új trendek és kihívások a villamos-energetikában
A vándorgyűlés külön szekcióban foglalkozik a munkabiztonság kérdéskörével. Czanik Zsolt, az ELMÜ Hálózati Kft. képviseletében Munkabiztonsági alapszabályok és konzekvencia-menedzsment témában tart előadást. Somody Gábor, az E.On. Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. képviselője Fókuszban az emberi tényező - a biztonsági kultúra fejlesztése a napi munkavégzés során címmel tart előadást. Biztonság és hatékonyság - optimumkeresés a FAM szabályozásban címmel Lipovits Zoltán, ELMŰ Hálózati Kft. képviselője beszámolóját hallgathatjuk meg. Dr. Novothny Ferenc, Óbudai Egyetem munkatársa Az egyenfeszültség alkalmazásának életbiztonsága címmel tart előadást. Végül Tuza Péter János, az ELMŰ Hálózati Kft. munkatársa a Harmadik felet érintő áramütéses balesetek megelőzési lehetőségeiről beszél. A vándorgyűlésre még lehet regisztrálni.

Hogyan vegyünk részt a konferenciákon?

Egy konferencián való részvétel két okból is drága befektetés: egyszerre viszi a pénzünket és az időnket is. Ezért fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a részvételünkből. De hogyan is csináljuk ezt?
 1. Legyünk kipihentek, amennyire csak lehet. A konferenciát megelőző nap mindenképpen feküdjünk le korán aludni. A konferencián sem kell túl erőltetni magunkat. Ha fáradtnak érezzük magunkat, nyugodtan hagyjuk ki az egyik előadást, és tegyünk egy rövid sétát. Minden előadásra nem lehet maximálisan odafigyelni, válasszuk ki, mi érdekel minket. 
 2. Tegyük fel a kérdéseinket. Sok résztvevő nem mer kérdezni egy konferencián, mert attól tart, hogy kellemetlen helyzetbe hozza magát. Pedig ez nem így van: bármilyen kérdést feltehetünk, ami a témával kapcsolatos, és előre lendíti a vállalkozásunkat. Kérdezzünk bátran az előadóktól és a többi résztvevőtől is.
 3. Ismerkedjünk, amennyit csak lehet. Egy szakmai rendezvény üzleti kapcsolatok építésére való. Ezért tegyünk meg mindent azért, hogy a lehető legtöbb kapcsolatot köthetjük meg. Előre nézzük meg  a vendégek listáját, és válasszuk ki azokat a szakértőket, vállalkozókat, akiket biztosan meg akarunk ismerni. Amikor pedig meglátjuk őket, hogy egyedül ácsorognak egy kávéval a kezükben, ne tétovázzunk: lépjünk oda, mutatkozzunk be, és elegyedjünk beszélgetésbe. 
 4. Tudjunk okosan bemutatkozni. Egy konferencián a beszélgetőpartnerünk is már a sokadik beszélgetésen van túl. Tegyük emlékezetessé számára, hogy találkoztunk. Jó előre találjunk ki valamilyen frappáns bemutatkozást, ami emlékezetessé tehet minket. Nem kell nagy dologra gondolni: egy képletes hasonlat a cégünkről vagy egy rövid bemutatkozó történet is remekül megteszi. 
 5. Kérdezzünk, kérdezzünk, hallgassunk. Egy szakmai beszélgetésen mindenki szeret magáról beszélni. De hasznosabb lesz, ha inkább kérdezzük és hallgatjuk a másikat. Ez különösen akkor válik hasznunkra, ha üzleti kapcsolatba szeretnénk lépni vele. Ilyenkor ugyanis rengeteg dolgot megtudhatunk arról, hogy mire van szüksége, miben tudunk a segítségére lenni, és hogyan tudunk olyan terméket vagy szolgáltatást a figyelmébe ajánlani, amiből nekünk is bevételünk származhat. 
 6. Névjegykártya helyett email-cím. A névjegykártyákat a legtöbben elveszítik. Ezért ha egy mód van rá, kérjük el beszélgetőpartnerünk email-címét és telefonszámát, majd azonnal mentsük el a telefonunkba. 
 7. Ne hagyjuk elveszni a kapcsolatokat. Ha már megismerkedtünk valakivel, lelehjünk életet a kapcsolatba. Amint hazamentünk, írjunk neki egy emailt. Ebben röviden emlékeztessük rá, hogy beszélgettünk, és küldjünk egy rövid bemutatkozót a cégünkről. 
Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, nem hiába vettünk részt a konferencián. Minden esélyünk megvan rá, hogy ne csak tapasztalattal, hanem egy újabb ügyféllel vagy egy reménybeli üzletkötéssel távozzunk.

Keresés