Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2020. 10. 07. 20:00:33
Öltözetek hidegben való munkavégzéshez Hivatalosan akkor minősül hidegnek egy munkahely, ha a munkaidő több mint felében, szabadtéren +4 °C-t, zárt térben pedig a +10 °C-t nem éri el a hőmérséklet. A munka hideg időben sem állhat meg, de a munkáltató köteles ilyenkor is biztosítani a munkavállalók biztonságát. Ennek eszközei a meleg védőital, a kötelező pihenőidő és a megfelelő munkaruházat. Cikkünkben áttekintjük a hideg okozta veszélyeket és a hidegben történő munkavégzéshez megfelelő öltözeteket.
2020. 10. 06. 15:13:00
Munkavégzés télen: szabályok

A munkáltató feladata gondoskodni arról, hogy a munkavállalók védve legyenek az időjárási körülmények káros hatásaitól. Mindezt a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet szabályozza. A rendeletben leírtak betartása a hideg évszakban kiemelten fontos. Cikkünkből megismerheted ezeket az előírásokat

2020. 08. 28. 13:21:52
Ezekkel a munkavédelmi ruhákkal készülj őszre! A hűvös őszi idő és a változó időjárás próbára teszik a szabadban vagy huzatos helyen dolgozó munkavállalókat. Nemcsak az alacsony hőmérsékletre, hanem az erős szélre és sok csapadékra is fel kell készülnünk. Mutatjuk azt az 5 munkavédelmi ruhadarabot, melyekkel érdemes az őszi időre készülni.
2020. 08. 27. 14:12:16
Erre kell figyelni pulóver választásánál ősszel A munkavédelmi pulóver az egyik legpraktikusabb ruhadarab. Véd a környezeti hatásoktól, tartja a hőt, mégis könnyű benne a mozgás. Ahhoz, hogy előnyei valóban érvényesüljenek, kiválasztásánál néhány tényezőre figyelned kell. Hogy könnyebb legyen a döntés, írásunkban a pulóverválasztás legfontosabb szempontjairól olvashatsz.
2020. 08. 26. 15:11:00
Készülj fel időben a hűvösre! A munkavédelmi ruházatot elősorban a munka jellege és a jogszabályi háttér határozza meg. Ezek mellett nem hanyagolható el az időjárás szerepe sem. A tartósan alacsony hőmérsékleten dolgozók könnyen szerezhetnek fagyási sérülést, valamint reumás és légúti betegségeket. Éppen ezért fontos, hogy a hűvös időjárás előtt beszerezzük a szükséges felszerelést számukra.
2020. 08. 25. 10:39:00
Biztonságban a magasban is! A magasban végzett munkák komoly kockázatot rejtenek magukban. Sokan saját rutinjukra hivatkozva alábecsülik a munka-, és leesésvédelem fontosságát. Elég azonban egy rossz mozdulat, és egy életre meghatározó sérülést is szenvedhet a munkavállaló. Elengedhetetlen a munkavégzés kockázatának felmérése, csökkentése, ellensúlyozása. Szerencsére manapság rengeteg olyan megoldás van, mely a magasban is biztonságot nyújt. Cikkünk iránymutatást ad a kockázatcsökkentés és zuhanásvédelem területén. Így elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket.
2020. 07. 11. 17:03:47
Acélbetét vagy kompozit orrmerevítő? A munkavédelmi cipők és bakancsok terén joggal merül fel a munkáltatók és a munkavállalók részéről is, hogy az adott lábbelit acélbetétes vagy kompozit orrmerevítővel érdemes-e megvenni. A döntés elsőre biztosan nem egyszerű, de megkönnyítheti, hogyha birtokában vagyunk az ehhez szükséges szakmai tudásnak. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk minden lényeges információt, amire szükség lehet az acélbetétes, vagy kompozit munkavédelmi cipők terén.
2020. 07. 10. 12:50:45
Tökéletes hegesztőruha kiválasztása

A hegesztés egy olyan szakmai munkakör, mely megköveteli a tudást, az odafigyelést és nem utolsó sorban a megfelelő munkaruha meglétét. E téren a tökéletes hegesztőruha kiválasztása komoly fejtörést is okozhat, hiszen a kínálat roppant széles és minden embernek egyéni igényei vannak a munkaruhákkal kapcsolatban.

2020. 06. 27. 20:21:11
Munkahelyi elsősegély dobozok típusai Magyarországon minden munkahely esetében biztosítani kell a megfelelő elsősegélynyújtási lehetőségeket. Ennek természetesen személyi és tárgyi feltételei is vannak, melyekről a munkáltatóknak kell gondoskodnia. Tárgyi feltételként a munkahelyi elsősegély dobozok típusai közül választhatnak a munkáltatók, melyek mindegyike eltérő szintű felszereltséggel rendelkeznek. Az alábbi cikkben ezekkel foglalkozunk részletesebben.
2020. 06. 26. 11:14:20
Hogyan válassz munkavédelmi szemüveget nyárra? A munkavédelmi ruhán túl, egyes munkakörök megkövetelik a munkavédelmi szemüveg meglétét is. Ezek kiválasztása szintén nem könnyű feladat, hiszen számos védelemmel és különböző kivitelekkel találkozhatunk. Külön problémát okozhat az a munkáltatóknak és munkavállalóknak, hogy hogyan válasszanak munkavédelmi szemüveget nyárra. Az alábbiakban ezt a témát részletezzük a döntés megkönnyítése érdekében.