Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2020. 12. 27. 20:34:14
Előzzük meg a téli munkabaleseteket!

A téli időszak munkavédelem szempontjából kiemelt jelentőségű, hiszen ekkor, főképp kinti munkavégzés során megnövekedik a kockázati faktor. Ezt szerencsére többféleképpen is csökkenthetjük. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan előzhetjük meg a téli munkabaleseteket.

2020. 12. 19. 15:58:37
Tetőtől talpig védve: meleg ruhák nem csak hűtőházakba! A hideg ellen minden munkavállalót védeni kell. Legyen szó szabadtéren végzett munkáról, vagy egy hűtött helyiségben történő munkavégzésről a kihűlés elleni védelem létfontosságú. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat, melyeknek köszönhetően tetőtől talpig védve lehetünk meleg ruhákban és nem csak a hűtőházakban.
2020. 12. 08. 17:14:00
Téli kézvédelem Téli időben szervezetünk védelme komolyabb odafigyelést igényel. Ám ez nem csak belső egészségükre igaz, hanem bőrünkre is. A téli hidegben ugyanis sokaknak okoz kellemetlenséget a kéz szárazság, miközben a hideg ellen is védekezni kellene. Az alábbiakban a téli kézvédelemről gyűjtöttük össze amit tudni érdemes, hogy minél kevesebb problémával szembesüljünk.
2020. 11. 27. 17:16:13
Arccal a télbe: fejvédelem a hidegben

Kinti munkavégzés során nagyon nem mindegy, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan. Amennyiben az idő több mint felében szabadtéren tartózkodunk 4 foknál hidegebb időben, abban az esetben hidegnek minősíthető az adott munkahely. Ez azonban nem akadályozhatja meg a tevékenységet és az előre haladást. Annak érdekében, hogy melegen és biztonságosan tartsuk magunkat és a testünket, védőfelszerelésre van szükségünk.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen eszközök kellenek a hidegben való munkavégzéshez.

2020. 10. 07. 20:00:33
Öltözetek hidegben való munkavégzéshez Hivatalosan akkor minősül hidegnek egy munkahely, ha a munkaidő több mint felében, szabadtéren +4 °C-t, zárt térben pedig a +10 °C-t nem éri el a hőmérséklet. A munka hideg időben sem állhat meg, de a munkáltató köteles ilyenkor is biztosítani a munkavállalók biztonságát. Ennek eszközei a meleg védőital, a kötelező pihenőidő és a megfelelő munkaruházat. Cikkünkben áttekintjük a hideg okozta veszélyeket és a hidegben történő munkavégzéshez megfelelő öltözeteket.
2020. 10. 06. 15:13:00
Munkavégzés télen: szabályok

A munkáltató feladata gondoskodni arról, hogy a munkavállalók védve legyenek az időjárási körülmények káros hatásaitól. Mindezt a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet szabályozza. A rendeletben leírtak betartása a hideg évszakban kiemelten fontos. Cikkünkből megismerheted ezeket az előírásokat

2020. 08. 28. 13:21:52
Ezekkel a munkavédelmi ruhákkal készülj őszre! A hűvös őszi idő és a változó időjárás próbára teszik a szabadban vagy huzatos helyen dolgozó munkavállalókat. Nemcsak az alacsony hőmérsékletre, hanem az erős szélre és sok csapadékra is fel kell készülnünk. Mutatjuk azt az 5 munkavédelmi ruhadarabot, melyekkel érdemes az őszi időre készülni.
2020. 08. 27. 14:12:16
Erre kell figyelni pulóver választásánál ősszel A munkavédelmi pulóver az egyik legpraktikusabb ruhadarab. Véd a környezeti hatásoktól, tartja a hőt, mégis könnyű benne a mozgás. Ahhoz, hogy előnyei valóban érvényesüljenek, kiválasztásánál néhány tényezőre figyelned kell. Hogy könnyebb legyen a döntés, írásunkban a pulóverválasztás legfontosabb szempontjairól olvashatsz.
2020. 08. 26. 15:11:00
Készülj fel időben a hűvösre! A munkavédelmi ruházatot elősorban a munka jellege és a jogszabályi háttér határozza meg. Ezek mellett nem hanyagolható el az időjárás szerepe sem. A tartósan alacsony hőmérsékleten dolgozók könnyen szerezhetnek fagyási sérülést, valamint reumás és légúti betegségeket. Éppen ezért fontos, hogy a hűvös időjárás előtt beszerezzük a szükséges felszerelést számukra.
2020. 08. 25. 10:39:00
Biztonságban a magasban is! A magasban végzett munkák komoly kockázatot rejtenek magukban. Sokan saját rutinjukra hivatkozva alábecsülik a munka-, és leesésvédelem fontosságát. Elég azonban egy rossz mozdulat, és egy életre meghatározó sérülést is szenvedhet a munkavállaló. Elengedhetetlen a munkavégzés kockázatának felmérése, csökkentése, ellensúlyozása. Szerencsére manapság rengeteg olyan megoldás van, mely a magasban is biztonságot nyújt. Cikkünk iránymutatást ad a kockázatcsökkentés és zuhanásvédelem területén. Így elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket.