Termék kategóriák
Termék kategóriák
Blog

Téli kézvédelem

2020.12.08 17:37
Téli kézvédelem

Téli időben szervezetünk védelme komolyabb odafigyelést igényel. Ám ez nem csak belső egészségükre igaz, hanem bőrünkre is. A téli hidegben ugyanis sokaknak okoz kellemetlenséget a kéz szárazság, miközben a hideg ellen is védekezni kellene. Az alábbiakban a téli kézvédelemről gyűjtöttük össze amit tudni érdemes, hogy minél kevesebb problémával szembesüljünk.

Bőrproblémák télen

A téli hideg legnagyobb átka, hogy nem csak a hideg ellen kell védekeznünk, hanem a sok védőréteg alatt esetleg kialakuló egyéb panaszokra is, mint például a kézszárazság, vagy az ebből eredeztethető egyéb problémák, mint a:

  • bőrpír,
  • bőrhámlás,
  • bőr berepedés,
  • ekcéma.

Télen a központi fűtés, a kinti hideg, a szél, és a kinti-benti hőmérséklet közti jelentős különbség mind próbára teszik a bőrt és kimerítik a nedvességtartalmát. A bőr legfelső rétege emiatt kiszárad, berepedezik, kipirosodik, ellenálló képessége csökken, könnyebben alakulnak ki ekcémás elváltozások, különösen az arra hajlamosaknál.

Ezt elkerülendő az alábbiakat érdemes betartani, ha azt akarjuk, hogy se otthon, se a munkában nem zavarjon be a kiszáradás.

Viseljünk kesztyűt!

Az első és legfontosabb szabály a kézápoláshoz az, hogy mindenképp viseljünk kesztyűt. Aki nem hord kesztyűt, az keze érzékenyebb bőrét szinte sokkhatásnak teszi ki a téli mínuszokban, mivel a hideg idő kiszárítja, így akár a körmök is töredezésnek indulhatnak.

Amennyiben munkánk során elkerülhetetlen a kinti munkavégzés, akkor mindenképp érdemes beszereznünk egy téli munkás kesztyűt. Ez kezünket nem csak a kiszáradástól védheti meg, hanem a nagyobb mínuszok esetén is lehetővé teheti a munkavégzést.

Természetesen hivatalos munkavégzés esetében nem mindegy milyen munkát is végzünk. Ezért mindenképp érdemes utána érdeklődni, hogy milyen munkavédelmi szabványok is vannak érvényben munkahelyünkön a kesztyűkre vonatkozóan és majd e szerint választani egy megfelelő munkás kesztyűt is.

Kézkrém használata, szakszerűen!

Sokaknak jut eszébe, hogy még indulás, vagy munka előtt gyorsan bekenik a kezüket, hogy majd a felvitt réteg hidratálja napközben is a kezet. Ez azonban egy alapvetően rossz szokás, ha kézvédelemről van szó.

A krémek nedvességtartalma ugyan magas, de éppen emiatt hasonlóan viselkednek kézfejünk felületén, mintha bevizeztük volna őket. Ennek következtében egy közvetlen hidegbehatás előtti kézkrémezéssel éppen ellentétes hatást válthatunk ki, vagyis kezünk csak még jobban kiszáradhat, a bekrémezést követő lehűléstől.

Bőrápolás az egészséges kezekért

Amennyiben kifejezetten zavar minket a kézszárazság, a hámló bőr és a berepedezett bőr, akkor mindenképp érdemes lehet hetente bőrradírt alkalmazni a kezünkön is.

Ezt követően nyugodtan bekenhetjük egy hidratáló kézkrémmel. Ezzel a módszerrel sokkal több hatóanyagot vehet fel bőrünk, miután eltávolítottuk az elhalt hámsejteket.

Összegezve:

A téli időszak során a kéz megfelelő védelme tehát kiemelten fontos. Szerencsére ha a fenti jó tanácsokat betartjuk, akkor az ebből tapasztalható egészségügyi problémák is kordában tarthatók, vagy akár meg is szüntethetők.

Elégedettségi garancia

Cégünk 15.000+ online rendelést szolgált ki

Szakértői segítség

Nem hagyjuk hibásan választani, telefonon segítünk.

Kiváló ár-érték arány

Törekszünk a kedvező online árak biztosítására

Széles termékkínálat

Több mint 20.000 termék elérhető az oldalunkon.