Termék kategóriák
Termék kategóriák
Blog

Kényelmes munkavédelmi cipő

2019.09.12 15:29
Kényelmes munkavédelmi cipő

Mitől függ, hogy az alkalmazottak elég lelkesen és hatékonyan dolgoznak-e? Számtalan dolog befolyásolhatja a munkavégzést, és a munkakörülmények a toplista élén szerepelnek. Még az olyan, aprónak tűnő dolgok is döntő jelentőségűek lehetnek, mint a lábbeli… Beszélgessünk most egy kicsit arról, hogyan válassz kényelmes munkavédelmi cipőt? 

Ha jó vezető vagy, akkor emberileg és üzletileg is fontos, hogy az alkalmazottaknak a megfelelő munkakörülményeket biztosítsd, ugye? Egyrészt szeretnéd, hogy jól érezzék magukat, másrészt tudod, hogy enélkül a hatékony munkavégzés is álom marad. A kényelmes munkavédelmi cipő egy olyan befektetés, ami garantáltan megtérül – most el is meséljük, hogy miért!

Mitől kényelmes egy cipő?

Kezdő munkaadóként és rutinos rókaként is meggyűlhet a bajod a minőségi munkavédelmi cipő kiválasztásánál, hiszen a kínálatok folyamatosan változó labirintusában nehéz megtalálni az igazi minőséget és kényelmet biztosító lábbelit. Ne hamarkodd el a választást, dönts megfontoltan! A kényelem a munkavégzés jellegzetességeinek függvénye: az, hogy milyen körülmények közt, milyen típusú munkát végeznek alkalmazottaid, meghatározza azt, hogy milyen jellegűnek kell lennie a cipőnek.

Az sem hátrány, ha maga a cipő a jövőbeli tulajdonosának lábára úgy illeszkedik, mint az üvegtopánka Hamupipőke lábára. Ne várd el, hogy a cipő majd magától alakot vált, mint egy mesében! Fontos kipróbálni azt is, hogy tudja-e az illető mozgatni a lábujjait a cipőben, ugyanakkor ne is lötyögjön rajta, mert ha túl bő, az is komoly ortopédiai problémákat okozhat tulajdonosának.

Alapvető tehát, hogy a cipő rendeléséhez szükséged lesz mindenkinek a pontos lábméretére. Mivel az eltérő gyártók eltérő méretezést használhatnak, sokszor az ember maga sem tudja, hányas lába van, éppen ezért érdemes a talphosszt is bekérni, és a mérettáblázat alapján választani.

Milyen extra elvárásaink vannak egy munkavédelmi cipővel szemben?

Az, hogy a kényelmes munkavédelmi cipőnek milyen extra tulajdonságokkal kell rendelkeznie, az a munka függvénye. Ennek megfelelően kell kiválasztani a típusát is, amely lehet munkavédelmi cipő vagy munkavédelmi bakancs. Alapvető elvárás, hogy a cipő alkalmazkodjon a munkakörülmények adta hőmérséklethez:

  • minden szükséges esetben védjen a hideg ellen. Alkalmazottjaid így ízületi megbetegedésektől vagy egy erősebb felfázástól is megkímélheted
  • Sztatikus feltöltődés ellen védő cipőre lesz szükséged, ha veszélyes vegyszerekkel is közvetlen kapcsolatba kerülnek alkalmazottaid.
  • A munkavédelmi csizmák a folyékony szennyeződéssel szemben védenek meg. Ilyen esetekben a gumi vagy PVC csizma védelmet és kényelmet biztosít
  • Bizonyos esetekben szükség lehet a megfelelő talpátszúrás elleni védelemmel rendelkező lábbelikre
  • A leeső tárgyak elleni védelmet az orrmerevítős cipő biztosítja, ezek között is extra körülményekkel szemben az acélkaplis bakancs a jó választás. Az acélkapli nem más, mint a védelmi lábbeli orrába épített acél lábfejvédő. Ezzel védelemmel ellátott bakancs akár a 200 joule energiájú zuhanó tárgyak által okozott hatásoktól is megvédheti viselőjét.
  • A víz és a hő elleni védelem biztosítható egy bizonyos fokig, ennek megfelelően vízlepergető és hőálló darabra lesz szükségünk.

Oldalunkon számtalan olyan remek terméket találsz, amelyek beltéri és kültéri, terepen végzett feladatok elvégzéséhez is biztonságot nyújtanak. Cipőink praktikusak, kényelmesek, magas minőségűek, ugyanakkor pénztárcakímélőek!

A legkényelmesebb munkacipő márkák: Portwest, Rock Safety

Számunkra elengedhetetlen, hogy az ügyfélkörünknek biztosítsuk a legjobb minőséget. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Portwest és a Rock Safety márkájú cipőkkel szinte lehetetlen mellélőni! Korábbi megrendelőink szerint ez a cipő biztos garancia arra, hogy egy megfeszített tempójú munkanap után se sajogjon az ember lába.

  • A Portwest vállalat 1904 óta tervez és gyárt magas minőségű lábbeliket, mára pedig független, nemzetközi jelentőségű, piacvezető céggé nőtte ki magát. Híres a környezettudatosságáról, valamint a termelési szabványokra vonatkozó integritási és innovációs tevékenységéről. Minden terméket tesztelésnek és ellenőrzésnek vetnek alá, ezzel biztosítva az EN szabványoknak megfelelő minőséget. A Portwest bakancsok csúcsminőséget képviselnek az iparágban.
  • A Rock Safety ugyan jóval rövidebb múltra tekint vissza, de a húsz éves történetére vonatkozóan a kényelmes munkavédelmi cipők piacán csak jót hallani. Ezek a cipők biztosítják azt, ami eddig szinte lehetetlen volt: ötvözik a kényelmet az eleganciával, így olyan munkahelyekre is alkalmasak, ahol a megjelenés is fontos. Sokszor futunk bele abba a csapdába, hogy a divatot választjuk az egészségünk megőrzése, a kényelmes munkavégzés esetében. Rock Safety cipőkkel egész egyszerűen nincs rossz választás!

Mire figyeljünk a cipő kiválasztása során?

Kényelem, megbízhatóság, megfelelő ár/érték arány: ezek azok a tulajdonságok, amelyek a leginkább meghatározóak egy munkavédelmi cipő kiválasztása során. Aranyszabály, hogy nem lábméret alapján vásároljunk cipőt: adott esetben teljesen más lesz a megfelelő nagyság, mint amit a hétköznapokban használ az illető. Ezért – mint már korábban említettük – érdemes a talphossz alapján megnézni a mérettáblázatot, és így kiválasztani a tökéletes cipőt.

A webáruházunkban egyes termékeknél külön találhatóak meg a szín- és méretvariációk az adott kategóriában, más termékeknél pedig a legördülő menüből választhatóak. Ha nem tudsz bejelölni egy adott variációt, az azt jelenti, hogy a kívánt méret vagy szín jelenleg elfogyott.

Mindig igyekszünk a kifogyott méreteket vagy színeket pótolni. Első rendelésnél érdemes regisztrálnod, így későbbi vásárláskor sokkal könnyebben zajlik majd a folyamat, hiszen már korábban létrehozott felhasználóneveddel és jelszavaddal be tudsz majd lépni az oldalra. Fontos a jó döntés, hiszen lábaink helyzete kihatással van gerincünkre is. Gondolkodj hosszútávon: alkalmazottaid egészsége minden ráfordított energiát megér!

Mit tegyél, ha kényelmetlen a rendelt cipő?

Fontos, hogy az alkalmazottaiddal együttműködve a beszerzett termékeink után azonnal megbizonyosodj arról, hogy megfelelő, kényelmes munkavédelmi cipőt vásároltál-e tőlünk. Ha bármilyen probléma felmerül, ne bízz a jó szerencsében, a cipő alakja nem fog megtáltosodni! Jellemző tévhit, hogy egy cipő használata során hozzászelídül tulajdonosához, felveszi a lábformáját, nyúlik kicsit… de a jó minőségű cipők megtartják a formájukat, így már az első pillanatban kényelmesnek kell lenniük. Ha kiderül, hogy rossz volt a választás, azonnal, lehetőleg számlával együtt küld vissza a megrendelt terméket!

Csere és visszaküldés esetén egyaránt fontos, hogy valamilyen formában felvegyed velünk a kapcsolatot. A kifizetett összeg visszautalásához emailben szükséges megadni néhány adatot, például a számlaszámot és számlatulajdonos nevét. A csomag megérkezését követően 3 munkanapon belül intézkedünk az összeg visszautalásáról. A csere lehetőségét azonnali visszaküldés esetén minden alkalommal biztosítjuk. Keresd fel webáruházunkat, és rendeld meg tőlünk a megfelelő munkavédelmi cipőt! Ha bizonytalan vagy, kérd bátran szakembereink segítségét.

Az idő pénz – tartja a mondás. De mi mégis azt mondjuk, hogy ne sajnáld az időt egy jó döntésre, alapos tájékozódásra, ne dőlj be elsőre bármilyen reklámnak! Tőlünk őszinte véleményt, garantált szakmai hozzáértést, minőségi termékeket kaphatsz – és ezzel később sokat spórolhatsz mind időben, mind pénzben…

Elégedettségi garancia

Cégünk 15.000+ online rendelést szolgált ki

Szakértői segítség

Nem hagyjuk hibásan választani, telefonon segítünk.

Kiváló ár-érték arány

Törekszünk a kedvező online árak biztosítására

Széles termékkínálat

Több mint 20.000 termék elérhető az oldalunkon.